Ik heb iemand z’n dag weer goed gemaakt

“Cool, wat een gaaf kerstpakket hebben we gekregen!”, Lotte lacht en zegt: “ik heb iemand z’n dag weer goed gemaakt!” Karel: “ja, dit is echt heel leuk. Bedankt, baas!”

Bij het kiezen van een kerstpakket wilt u natuurlijk dat alle ontvangers zo enthousiast reageren als Karel. In mijn vorige blogartikel heb ik al laten zien dat meningen verschillen en dat de plank soms volledig misgeslagen wordt. Daarom geef ik wat tips bij het kiezen van een geschenk voor uw personeelsleden.

Tips voor het kiezen van een kerstpakket

Zorg dat het kerstpakket bij het personeel past
U wilt uw personeelsleden bedanken voor hun inzet van afgelopen jaar door het geven van een kerstpakket. U trekt er geld voor uit, maar het personeel vindt het kerstpakket helemaal niet leuk. Niets is vervelender! Denk daarom goed na over wat u aan het personeel geeft. Is het een jonge sportieve club mensen, zijn het creatievelingen, of houden ze van lekker eten? Houd er rekening mee bij het kiezen van het kerstpakket. Luister naar de verhalen tijdens de lunch. Wat doet iedereen in de vrije tijd: zelf uitgebreid koken of luxe uit eten in een restaurant; ontspannen door te sporten of door naar een Wellness Center te gaan? Sluit hierbij aan met het kerstpakket en uw personeelsleden zullen het pakket leuk vinden!

Zorg dat het kerstpakket bij het bedrijf past
Door ervoor te zorgen dat het kerstpakket ook bij het bedrijf past, laat je het personeel ook nog eens zien waar het bedrijf voor staat. Sponsort uw bedrijf bepaalde verenigingen of evenementen; werkt uw bedrijf mee aan een beter milieu; is uw bedrijf donateur of partner van een goed doel? Doe er wat mee in het kerstpakket!

Origineel verhaal
Kom met een origineel verhaal bij het kerstpakket toegespitst op het bedrijf en het personeel. Heeft uw bedrijf net een nieuwe naam en huisstijl ingevoerd? Geef een pakket met producten in huisstijlkleuren en bedank de medewerkers voor hun extra inzet die nodig was voor de succesvolle invoering van de veranderingen. Is er net een nieuwe grote klant uit Italië binnengehaald? Kies voor een pakket met pasta , tiramisu en Italiaanse wijn.

Traditioneel pakket
Zijn uw personeelsleden erg verschillend van elkaar en hebben ze allemaal andere hobby’s, interesses en voorkeuren? Dan is het het beste om een traditioneel kerstpakket te geven. Een kerstpakket waar voor iedereen wel iets inzit: lekker eten en drinken en misschien een leuk blijvend presentje erbij. Uit onderzoek blijkt dat zo’n traditioneel kerstpakket bij veel medewerkers op nummer 1 staat.

This entry was posted in Algemeen. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

Qr49e

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>