Waarom zou ik een kerstpakket geven?

Veel werknemers krijgen tegen het einde van het jaar een kerstpakket van hun baas. Ook worden er nogal wat pakketten of relatiegeschenken gegeven aan klanten. Het is inmiddels een traditie waar we niet meer omheen kunnen. Hoe is het eigenlijk zover gekomen en waarom zou mijn bedrijf ook kerstpakketten weggeven?

Oorsprong kerstpakket

Het kerstpakket is ontstaan aan het begin van de 19e eeuw. Het bewaren van voedsel was in die tijd niet zo makkelijk en lang niet iedereen kon zich producten als vlees of kaas veroorloven. Mensen gingen langs de deur bij boeren uit de omgeving om hen een fijn kerstfeest te wensen. Het werd gewoonte van de boeren om hen eten en drinken te geven. Ook het personeel van de boeren deelde in deze vrijgevigheid. Op tweede kerstdag mochten personeelsleden naar huis om zelf Kerstmis te vieren. Ze kregen eten en drinken mee om de dag extra feestelijk te maken. De medewerkers waren blij met de vrije dag, genoten van de luxe lekkernijen en voelden zich gewaardeerd door hun baas.

Dit idee van de boerenbevolking kreeg al snel navolging: andere ambachtslieden gaven hun medewerkers ook een kerstpakket. Tegenwoordig geven veel bedrijven en organisaties hun personeel een kerstpakket. Deze zijn er in allerlei soorten, maten en prijzen: er is voor ieder wat wils.

kerstpakket, relatiegeschenken

Het kerstpakket anno 2011

Ook nu wordt het kerstpakket voor werknemers gezien als een beloning voor het verrichte werk van afgelopen jaar en als aanmoediging voor komend jaar. De baas laat door het geven van een kerstpakket zijn waardering zien aan de medewerkers en stimuleert ze door het kerstpakket om ook volgend jaar weer hard te werken.

Verder wordt het kerstpakket tegenwoordig vaak aan relaties en klanten gegeven. Ook hierbij laat een bedrijf de waardering zien: bedankt voor de samenwerking! Of bedankt voor het vertrouwen om met ons in zee te gaan!

Een kerstpakket is iets waar men over praat. “Heb jij al een kerstpakket gekregen?” is in december een veelgestelde vraag. Mensen onthouden ook goed wat voor kerstpakket ze gekregen hebben. Het blijkt dat men een kerstpakket beter onthoudt dan een enveloppe met inhoud of bijvoorbeeld een verjaardagscadeau.

Ook een kerstpakket weggeven?

Wilt u ook uw personeel bedanken voor alle inspanning van afgelopen jaar? Wilt u uw medewerkers stimuleren om zich ook het komende jaar goed in te zetten? En wilt u uw klanten bedanken voor hun vertrouwen in uw bedrijf? Geef dan een kerstpakket!

Communiceer Nu heeft een uitgebreid assortiment kerstpakketten en relatiegeschenken. Wij zoeken graag samen met u een origineel kerstpakket voor uw medewerkers en/of relaties uit. Hebben we geen themapakket wat bij uw personeelsleden of klanten past? Dan stellen we het geheel op maat voor u samen. Informeer direct naar de mogelijkheden en wij sturen u enkele voorbeelden toe; mail ons hiervoor op: trakteer@communiceernu.nl.

This entry was posted in Algemeen. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

vZrpXw

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>